زیارت عاشورا
«ایهاالناس بدانید گدای حسنم»
ساکت می گردد تا سلامت بماند و می پرسد تا بفهمد . [امام علی علیه السلام]

روند ترویج بهاییت در عصر پهلوی

دین و مذهب همواره عامل تعیین کننده­ای در تحولات سیاسی و اجتماعی کشور ما بوده است . تاریخ ایران از دوران باستان تا به امروز مملو از جنبش­هایی است که بر اساس ایدئولوژی شکل گرفته­اند . امپراطوری هخامنشی با اتکا به ایدئولوژی مکتب زرتشت قوام گرفت و دولت سامانیان همبستگی میان دولت و دین را به کمال رساند ، خلفای بنی امیه و بنی عباس قرنها با داعیه­ی اسلام به این سرزمین حکومت کردند و سرانجام از زمان صفویان به بعد حکومت­های ملی کشور ما با دین عجین گردیدند چنان که سلسله صفوی با تکیه بر مذهب شیعه حدود دویست سال دوام یافت و شاهان قاجار با استعانت از دین و استفاده از لقب « ظل الله » پذیرش حکومت خود را بر مردم هموار کردند .

اغلب جنبش­های اجتماعی معاصر ایران به نوعی از این بهره گرفته­اند . اما این واقعیت که برای ایجاد تغییرات سیاسی در این سرزمین می­توان از علایق مذهبی مردم بهره گرفت حکم شمشیر دو لبه را دارد زیرا هم می­تواند از جانب اصلاحگران در جهت بهبود اوضاع به کار گرفته شود، هم می­تواند به عنوان برگ برنده در اختیار استعمارگران قرار گیرد تا با شناختی که از تاریخ علایق مذهبی کشور ما دارند به اهداف خود نزدیک شوند . در مورد اخیر از مذهب برای جذب مردم استفاده می­شود و استعمارگران هدف خود را با نام دین پیش می­برند .

در مواردی نیز استعمارگران با حمایت از بدعت­های مذهبی می­کوشند تا اصول عقاید توده­هایی را که مردم را به تحریک علیه منافع استعمار وادار می­کنند مورد حمله قرار داده و در آن تردید و تزلزل به وجود آورد . از مهم­ترین این بدعت­گذاری­ها که به عنوان حرکتی بر ضد سنت­های دینی و اجتماعی ملت ایران و با پشتیبانی استعمار خارجی و استبداد داخلی در تاریخ معاصر ایران قد علم کرد فرقه ضاله بهاییت است که با هدف از میان بردن نفوذ تشیع و روحانیت شیعه در ایران عصر پهلوی شکل گرفت .

بهاییت با هدف قرار دادن اصول مذهب تشیع ، سعی داشت مانع از گسترش آموزه­های ظلم ستیزانه آن شده تا امکان تکرار جنبش­های مذهبی از میان برود به همین خاطر بود که رژِیم پهلوی و اربابان انگلیسی­اش به شدت از آن حمایت می­کردند و سعی داشتند از تفکر بهاییت به عنوان اهرمی علیه اندیشه­های انقلابی مردم که امام خمینی ( ره ) سمبل آن شناخته می­شد استفاده کنند . بویژه پس از حماسه­ی خونین 15 خرداد 1342 که رژیم پهلوی به قدرت و نفوذ معنوی روحانیت و شخص امام در مایان مردم پی برد توجه و حمایت آن نسبت به عناصر بهایی فزونی پیدا کرد .

آغاز حکومت رضا شاه مصادف با رهبری شوقی افندی بود و به نظر می­رسید شاه نظر بسیار مساعدی نسبت به این فرقه دارد . در دوران پهلوی فرقه بهاییت به یکی از شاخه­های بسیار با نفوذ در تشکیلات سیاسی دولت و به تبع آن ساختارهای فرهنگی و اقتصادی کشور تبدیل شد .

رضاشاه از این جریان در جهت سیاست دین زدایی و روحانیت ستیزی خود نهایت استفاده را کرد و حتی تا کشف حجاب که از احکام ضروری دین اسلام است پیش رفت . بنابراین همکاری میان بهاییان و حکومت علیه دین اسلام شکل گرفت .

نفوذ عناصر بهایی در دوران پهلوی دوم به اوج خود رسید . در این دوران نقش عناصر بهایی از حالت غیر علنی دوران رضاشاه خارج شده و بسیاری از شغلهای مهم و حساس در اختیار آنان قرار داده شد . پس از قیام 15 خرداد محمد رضا شاه تصمیم گرفت برای کنترل نیروهای مخالف به عناصر بهایی قدرت بیشتری دهد و آنها را به صورت علنی و بدون هیچ ترس و ابایی در دستگاه دولتی به کار گیرد اما برجسته ترین مهره­ی بهایی در حکومت پهلوی دوم امیر عباس هویدا نخست وزیر وقت بود . در دوران نخست وزیری او بهاییان بیش از پیش به مقامات حساس دست پیدا کرده و منابع اطلاعاتی و جاسوسی انگلستان در ایران به شمار می­آمدند مرکز بهایی­گری در اسراییل قرار داشت و آنها با تشکیلات بسیار منظم و گسترده با این مرکز در ارتباط بودند . این اشخاص غیر از نفوذ دولتی ، با داشتن ارتباط با کشورهای خارجی به خصوص انگلیس و اسراییل در جهت تضعیف اقتدار دولت و اقتصاد کشور و در راستای منافع بیگانگان عمل می­کردند .



نوشته شده توسط : محبان الحسن | پنج شنبه 89 اردیبهشت 2 ساعت 10:6 عصر

تمام آنچه در این وبلاگ می خوانید
شعر ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
پیش نویس قانون 2015 عاری سازی ایران از سلاح هسته ای
آقا جان بطلب یا امام رضا!
زبان حال امام حسن عسگری علیه السلام
تسلیت باد شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
آه کربلا، کربلا، کربلا
زمینه‏ ها و ریشه‏ های واقعه عاشورا در بیانات مقام معظم رهبری
غلامرضا سازگار-شعر مرثیه حضرت علی اکبر
حتما بخوانید/13واقعیت چینی که شاید نشنیده باشید
شرکت زنان در دسته های سینه زنی و زنجیرزنی /نظر فقها
[عناوین آرشیوشده]
blogکد بازی تمرکز حواس