ویروس HIV چگونه منتقل میشوند؟ ویروس HIV از یک فرد به فرد دیگر قابل انتقال است که این انتقال از طریق مایعات بدن مانند خون، منی یا ترشحات واژن انحام میشود. شایعترین راههای انتقال عبارتند از:
تماس جنسی شایعترین راه سرایت آلودگی است. انتقال در اثر رابطه محافظت نشده با جنس مخالف و یا در اثر همجنس بازی امکان پذیر است. هر گونه تماس جنسی محافطت نشده از راه واژن، مقعد و دهان امکان سرایت دارد. - با استفاده از سرنگ آلوده به خون افراد آلوده (در معتادان تزریقی مواد مخدر) در صورتیکه معتادان تزریقی از سرنگ مشترک دیگران استفاده کنند بسیار در معرض ابتلا به ویروس HIV و سایر عفونتها مانند هپاتیت هستند. - خالکوبی و سوراخ کردن گوش بوسیله سوزن و وسایل آلوده بیماری را منتقل می کند. - استفاده از تیغ و وسایل مشترک در سلمانی خطر ابتلا دارد. - استفاده از وسایل دندانپزشکی که بخوبی سترون نشده است، بخصوص در مطبهای غیرمجاز و توسط کسانی که بصورت تجربی کار دندانپزشکی می کنند خطر انتقال ایدز دارد. - شما ممکن است در معرض ابتلا به این بیماری باشید اگر: با شرکای جنسی متعددی رابطه جنسی محافظت نشده دارید. به یکی از بیماریهای مقاربتی مانند: سوزاک یا سیفلیس مبتلا شدهاید. از سرنگ قبلاً مصرف شده دیگران جهت تزریق مواد مخدر استفاده کردهاید. دارای شریک جنسی با هر یک از سه خصوصیت بالا هستید. در این شرایط شما حتماً باید از نظر ایدز آزمایش بدهید. کودکانی که از مادران آلوده به این بیماری متولد میشوند نیز در معرض ابتلا به ایدز هستند. در حال حاضر به کلیه مادرانی که در معرض خطر هستند توصیه می شود از نظر ایدز در ابتدای بارداری آزمایش شوند. در صورتیکه مادر HIV مثبت باشد، با استفاده از برخی داروها و نیز با انتخاب روش زایمان و شیردهی مناسب خطر انتقال بیماری به نوزاد از طریق مادر به میزان قابل توجهی کم می شود. چه نوع تماسهایی با افراد آلوده موجب انتقال بیماری نمیشود؟ ویروس HIV در خارج بدن مدت زیادی نمیتواند زنده بماند بنابراین از طریق تماسهای معمولی منتقل نمیشود. این ویروس از طریق لمس کردن، دست دادن، در آغوش گرفتن، شناکردن در استخر عمومی، اهدای خون، استفاده از توالت عمومی، تلفن، دستگیره در یا فواره آب انتقال نمییابد. شما همچنین از طریق غذا و نیش حشرات به این بیماری مبتلا نمیشوید. بوسیدن فرد مبتلا با لبهای بسته احتمال انتقال کمی دارد ولی بوسیدن با لبهای باز یا بوسیدنهای عاشقانه احتمال انتقال دارد. تماس با اشک و عرق بیماران، عطسه و سرفه عامل انتقال بیماری نیست. تماس روزانه، استفاده از تلفن مشترک و حتی استفاده از فنجان مشترک در محیط کار عامل انتقال HIV نمی باشد.
آیا آزمایش بلافاصله بعد از انتقال بیماری، ابتلا به بیماری را نشان میدهد؟ خیر، بعد از 6-3 ماه از زمان احتمالی انتقال این ویروس، جواب آزمایش با دقت خوبی به شما میگوید که آیا آلوده شدهاید یا خیر. منفی شدن آزمایش قبل از این زمان نمی تواند شما را از نبودن ویروس در بدنتان مطمئن کند.
نوشته شده توسط : محبان الحسن |
پنج شنبه 88 بهمن 1 ساعت 9:5 عصر
|