زیارت عاشورا
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
«ایهاالناس بدانید گدای حسنم»
سنگى که به غصب در خانه است ، در گرو ویرانى کاشانه است . [ و این گفتار از پیامبر ( ص ) روایت شده است و شگفت نیست که دو سخن همدیگر را ماند که از یک چاه کشیده است و در دو دلو ریخته . ] [نهج البلاغه]

ارتباط با امام زمان ( عج )

مقدمه
بر اساس آنچه در منابع دین ذکر شده ، اعتقاد راسخ شیعه بر آن است که تمام برکات هستی و ادامه حیات عالم و آدم وسایر موجودات در سایه وجود مقدس و با برکت ولی و خلیفه خدا بر روی زمین میباشد و اگر آن وجود گرامی نباشد تمام هستی نابود گشته و از بین خواهد رفت .«  لو بقت الارض بغیر امام لساخت » اگر امام بر روی زمین نباشد اهلش را فرو خواهد برد . امام صادق ( ع ) ( 1 )  و مصداق ولی خدا در زمان ما حضرت ولی الله الاعظم ، حجه ابن الحسن المهدی ( عج ) میباشد ، کسی که ذخیره پروردگار برای اقامه حق در عالم است . « و نرید ان نمن علی الذین فی الارض لنجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین ( 2 ) و اراده کرده ایم بر مستضعفین زمین منت نهاده و انها را امام بر روی زمین و وارث گذشتگان برگردانیم . به برکت وجود ایشان رزق نازل گردیده و فیض مادی و معنوی خداوند بر بشر جاری است و تنها و با تمسک و توسل به آن بزرگوار است که وصل به درجات بالای کمال و قرب حضرت حق ( جل و اعلی ) میسر میگردد . ( 3 )
امام صادق ( ع ) فرمودند : اوصیا پیغمبر درهای توجه مردم به سوی خداوند میباشد . ( 4 )
در زمان غیبت کبری ، اگرچه آن وجود مقدس به ظاهر در میان مردم نیستند اما طبق فرمایش پیامبر اکرم ( ص ) همچون مردم همچون خورشید پشت ابر از وجودشان بهره مند میگردد . ( 5 )
و خود ان بزرگوار در توقیع به شیخ مفید ( ره ) فرمودند : انا غیر مهملین لمراعاتکم و لا ناسین لذکرکم .. ما هرگز شما را به حال خود وا نمی گذاریم و فراموشتان نمی کنیم و اگر اینچنین نبود بر شما نازل می گشت و دشمنان بر شما مسلط می شدند ( 6 ) .
از همین رو شیعیان و ارادتمندان ان حضرت و به خصوص عالمان دین که به فرموده ان حضرت نائب ایشان در میان مردم هستند ( 7 )
پیوسته در مشکلات خویش متوسل به وجود مقدس ان حضرت شده و هر لحظه خود را در محضر ان حضرت حاضر میدانند و مورد توجه عنایات خاص ان وجود مقدس قرار داشته اند .
نسبتهای مساجد سهله ، کوفه و جمکران با صدای ناله های این عاشقان انس گرفته و حکایاتی از ارتباط نزدیک عشاق با معشوق خویش دارد .
سوال که در این میان مطرح است اینکه ، آیا ملاقات با ان وجود نازنین در زمان غیبت کبری میسر است در حالیکه در توقیع مبارک حضرت به علی ابن محمد سمری نائب چهارم از نواب اربعه آمده است : « سیاتی لشیعتی من یدعی المشاهده قبل خروج السفیانی و الصحیفه فهو کذاب مفتر ( 8 ) قبل از خروج سیافی صیحه آسمانی برخی از شیعیان ادعای مشاهده امامشان را دارند و انها دروغگویند . »
در پاسخ به این سوال باید گفت که : اولا : با توجه به اتمام نیابت خاصه ، مراد از ادعای مشاهده هماره با ادعای نیابت است و اینکه هر وقت بخواهد میتواند اما را زیارت کند و چنین شخصی کذاب است .
ثانیا : مراد کسانی هستند که ادعا دارند حضرت را دیده و شناخته اند بدون اینکه حضرت خود را معرفی نمایند . ثانیا : بهترین دلیل بر امکان چیزی وقوع ان است و در حالیکه بسیاری از بزرگان که در وثاقت انها شک نیست به محضرشان شرفیاب شده اند ، پس راه ملاقات با حضرت مفتوح است ، علاوه بر اینکه یک جهت این بیان مبارک برای این است که در راه سوءاستفاده برای افراد فرصت طلب مسدود شود و ادعای هر کسی به راحتی پذیرفته نشود . ( 9 )
در هر حال راه ارتباط با ولی عصر ( عج )  . بر فرض که راه ملاقات هم بسته باشد . به هیچ وجه مسدود نیست و با توجه به اشراف حضرت به اعمال شیعیان ( 10 ) و عنایت به انها میتوان برای محکمتر نمودن این ارتباط در جهت رضایت ان وجود مقدس تلاش نمود .

 

 پی نوشتها :
1 – اصول کافی . ( چهار جلدی با ترجمه ) جلد 1 ص 252 / محوم کلینی / مترجم : سید جواد مصطفوی / دفتر نشر فرهنگ اهل بیت ، تهران / ( بیتا )
2 – قصص / 4
3 – دادگستر جهان / ابراهیم امینی / ص 80 / انتشارات شفق / چاپ 14 ، 1374 / ه . ش .
4 – اصول کافی ( همان ) ج 1 / ص 275 .
5 – میزان الحکمه ج 1 . ص 289 ، ح 1220 / محمد محمدی ری شهری / مکتب الاعلام و الاسلامی / قم / 1371 ، چاپ سوم .
6 – الاحتجاج / ج 2 / ص 323 ابن منصور احمد ابن علی ابن ابی طالب الطبرسی ، تعلیق : سید محمد باقر خراسانی ، منشورات النعمان / نجف الاشرف ، 1386 ه . ق .
7 – اشاره به این روایت شریف است که امام زمان ( ع ) فرمودند : اما الحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی رواه حدیثنا فانهم حجتی علیکم و انا حجت الله علیکم . بحار الانوار . ج 2 / ص 90 / ح 13 ، علامه مجلسی / دارالکتاب الاسلامیه ، تهران ، چاپ 14 / 1362 .
8 – کمال الدین و تمام انعمه ، ص 516 شیخ صدوق ، تحقیق : علی اکبر غفاری ، مکتب الصدوق ، تهران 1390 ه . ق . چاپ اول .
9 – امامت و مهدویت ج 3 ، پخش ؛ پاسخ به ده پرسش ص 6366 لطف الله صافی گلپایگانی ، انتشارات حضرت معصومه ( س ) قم ، چاپ سوم / 1378 .
10 – اصول کافی ( همان ) ج 1 ص 318 .



نوشته شده توسط : محبان الحسن | دوشنبه 89 مرداد 4 ساعت 4:21 عصر

تمام آنچه در این وبلاگ می خوانید
شعر ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
پیش نویس قانون 2015 عاری سازی ایران از سلاح هسته ای
آقا جان بطلب یا امام رضا!
زبان حال امام حسن عسگری علیه السلام
تسلیت باد شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
آه کربلا، کربلا، کربلا
زمینه‏ ها و ریشه‏ های واقعه عاشورا در بیانات مقام معظم رهبری
غلامرضا سازگار-شعر مرثیه حضرت علی اکبر
حتما بخوانید/13واقعیت چینی که شاید نشنیده باشید
شرکت زنان در دسته های سینه زنی و زنجیرزنی /نظر فقها
[عناوین آرشیوشده]
blogکد بازی تمرکز حواس